Lägesrapport

Vi har haft en sommar med en försäljning som överträffat våra planer. Ända fram till månadsskiftet juli/augusti har vi klarat av att leverera enligt efterfrågan, men nu har vi fått ett litet hack i leveranserna. Det står mycket öl i tankarna, så nästa vecka skall vi vara ikapp och fylla butiker och pubar igen. 

I sommar har vi lanserat 2 nya ölsorter. En klassisk PILSNER som vi tycker har den perfekta balansen mellan beska och maltighet med inslag av citrus, örter och bröd. Vår pilsner lanserades på Bishops Arms Savoy i början på juli, och har sedan också serverats från fat både på Tempo bar & kök, Söder om Småland och på Limhamns Hamnfestival. Pilsnern kommer att serveras på fler restauranger och pubar under sensommaren/hösten och lanseras på Systembolaget i november. 

Under Limhamns Hamnfestival lanserades också vår FESTBIER som fick ett fantastiskt mottagande. FESTBIEREN är en klassisk tysk Festbier/Oktoberfestbier/Märzen med en maltig, lätt nötig kropp, moderniserad med nya tyska humlesorter från vår ”egen” bayerska humleodlare, som ger en härlig fruktighet. Vi har ännu inte beslutat om FESTBIEREN skall vara en tillfällig produkt för events eller om vi tar upp den i ordinarie sortimentet, vad tycker du? 

vår humleodlares Hopfendarre (humletork)

vår humleodlares Hopfendarre (humletork)

Just nu står en mustig Winter Warmer (7,5%) i jästankarna. En kraftig ale med stor brödighet och nötig och kryddig kropp, balanserad beska med inslag av torkad frukt, pomerans, melon och citrus. Även denna ale är till stor del humlad med direktimporterad humle från Bayern. Jag återkommer angående lanseringen av vår Winter Warmer, hoppas att få till ett event på lämplig plats där vi kan prova! 

/ Rolf