Marsöl eller Märzenbier som det heter på tyska är en öl med en maltig arom, ca 5.5-6% alkohol och måttlig beska. Namnet Märzenbier kommer av att man före kylteknikens tid bryggde ölet fram till och med mars, lagrade det i kalla grottor för att sedan dricka det i september/oktober. Märzenöl går ofta också under namnet Festbier eller Oktoberfestöl. För att hålla traditionerna vid liv har Sibbarps Husbryggeri utvecklat sin Festöl i mars. Sibbarps Husbryggeris Märzenbier är i mångt och mycket en traditionell Märzenbier, men kryddad med moderna tyska humlesorter som har spännande fruktiga smaker. Lanseringen är planerad till sensommaren.
Zum Wohl!
Sibbarps Husbryggeri på Öl & Whiskymässor
Under april kommer vi delta i två Öl & Whiskymässor.
Malmö Öl & Whisky Festival på Malmö mässan
1-2 april / www.mowfestival.se.
Mässans öppettider: fredag 15.00- 23.00 och lördag 12.00-21.00.
Du hittar oss direkt innanför ingången i monter B:11.
Wapnö Öl & Whiskymässa på Wapnögård i Halmstad
8-9 april / www.wapno.se
Mässans öppettider är fredag 17-22 och lör 12-21.
Hoppas vi ses!
Framtagning av en Festbier
Håller på att ta fram en Oktoberfestbier. Provsmakning idag. Skum som en gräddbulle, smakar definitivt Oktoberfestbier, men beskare och fräschare. Något att längta efter när årets sommar lider mot sitt slut...
Första veckan på marknaden
Härligt att vara ute på marknaden. Det har varit en vecka med fullt drag och feedbacken från krögare och öldrickare har varit mycket positiv. Ytterligare batcher av ölen står på jäsning och testbryggning av nya ölsorter rullar på.
Provsmakning av Sibbarps Husbryggeri CITRA IPA
Provsmakning av CITRA IPA efter torrhumling. Härlig beska och fruktighet!
RYE IPA bryggning
Bryggningen av den första kommersiella batchen av RYE IPA gick helt enligt plan med beräknad vörtstyrka och beska. Och som ni ser i siktfönstret så är vörten blank och fin!
Sibbarps Husbryggeri skördar nya spännande humlesorter
I början av september åkte Sibbarps Husbryggeri ner till Hallertau för att skörda humle och naturligtvis ta med lite av den färska skörden hem till bryggeriet. Förutom traditionella tyska humlesorter som Hallertauer Tradition, Herkules, Hersbrucker, Spalter Select m.fl. så skördade vi också nya spännande och aromatiska tyska humle som t.ex.:
- Mandarina Bavaria en Cascade-liknande humle med tydligare dragning åt mandarin/apelsin
- Hüll Melon, humle med melon, vanilj o lite russinkaraktär
- Hallertauer Blanch, angenäm beska med smak av druvor och äpplen
Och därtill en ny icke namngiven humle med lite ruff/gräsig men samtidigt fruktig karaktär. Är på gång och experimentbrygger, kommer nog spännande ALE/IPA inom kort..