Fatfyllaren på plats

Fatfyllaren fyller faten automatiskt, gör ett antal kontroller för att säkerställa att faten är felfria samt desinficerar fyllhuvud mm med ånga. 

Ånggenerator

Den gasdrivna ånggeneratorn är kraftkällan i bryggeriet. Till vänster syns ånggeneratorns rum (brandcell). På den 2:a bilden från vänster är dörren öppnad. Den 3:e bilden visar vattenbehandling och matarvattentanken, som är en nödvändighet innan vi spolar in dricksvattnet i pannan. Sista bilden visar skorstenen och en del säkerhetsutsläpp.

Mer utrustning

Rostfri diskbänk, duschblandare, kemikalieskåp, golvskrapor m m. Mycket kommer på plats nu.

Färdigvarulager

Plastridå och AC för kylning är på plats, nu skall lagret fyllas upp ordentligt

Diverse utrustning

Diverse utrustning beställs och "trillar" in. När vi blev med truck fick det bli truckkort också...

Råvarulagret

Pallställningar monterades på båda sidorna så att vi kan utnyttja takhöjden. På bilden till höger syns den första inleveransen, humle från vår Bayerska humlebonde.

Kontor måste man ju också ha

Två kontorsrum, ett fikarum och hallen fick också ny färg och lite möbler.

Fuktsäkert och hygieniskt golv

Nästan 300 kvm livsmedelsgodkänt och halkfritt golv samt 100 meter sockel med fuktspärr - visst blev det fint.

100 kvm kakel

100 kvm kakel, och visst blev det snyggt.

Renovering

Efter rivning av väggar var det det dags att bygga nya, fuktspärra, måla portar m m.

Den viktiga avloppsrännan

18 meter ca 20 cm djup bottenplatta sågades upp och kontorstoalettens golv bilades upp, sedan kunde vår 14 meter rostfria ränna läggas på plats. Det blev fint!

Vi bygger ett nytt bryggeri

I slutet av 2016 började vi renovera och bygga om en en ganska sliten lager- och kontorslokal i Limhamns Industriby. Så mycket som möjligt av kontorsytorna byggdes om till brygg- och lagerytor.

Lägesrapport

Vi har haft en sommar med en försäljning som överträffat våra planer. Ända fram till månadsskiftet juli/augusti har vi klarat av att leverera enligt efterfrågan, men nu har vi fått ett litet hack i leveranserna. Det står mycket öl i tankarna, så nästa vecka skall vi vara ikapp och fylla butiker och pubar igen. 

I sommar har vi lanserat 2 nya ölsorter. En klassisk PILSNER som vi tycker har den perfekta balansen mellan beska och maltighet med inslag av citrus, örter och bröd. Vår pilsner lanserades på Bishops Arms Savoy i början på juli, och har sedan också serverats från fat både på Tempo bar & kök, Söder om Småland och på Limhamns Hamnfestival. Pilsnern kommer att serveras på fler restauranger och pubar under sensommaren/hösten och lanseras på Systembolaget i november. 

Under Limhamns Hamnfestival lanserades också vår FESTBIER som fick ett fantastiskt mottagande. FESTBIEREN är en klassisk tysk Festbier/Oktoberfestbier/Märzen med en maltig, lätt nötig kropp, moderniserad med nya tyska humlesorter från vår ”egen” bayerska humleodlare, som ger en härlig fruktighet. Vi har ännu inte beslutat om FESTBIEREN skall vara en tillfällig produkt för events eller om vi tar upp den i ordinarie sortimentet, vad tycker du? 

vår humleodlares Hopfendarre (humletork)

vår humleodlares Hopfendarre (humletork)

Just nu står en mustig Winter Warmer (7,5%) i jästankarna. En kraftig ale med stor brödighet och nötig och kryddig kropp, balanserad beska med inslag av torkad frukt, pomerans, melon och citrus. Även denna ale är till stor del humlad med direktimporterad humle från Bayern. Jag återkommer angående lanseringen av vår Winter Warmer, hoppas att få till ett event på lämplig plats där vi kan prova! 

/ Rolf

 

 

Äntligen på Systembolaget

Från och med i måndags, den 4 april finns äntligen Sibbarps Husbryggeri öl att köpa på Systembolaget. Som ni vet, på hyllan i Landskrona på Trädgårdsgatan och i beställningssortimentet. Vi skickade upp en bra laddning öl till Systembolagets centrallager i Örebro i förra veckan, men antalet beställningar har överraskat både oss och inköpsplanerarna på Systembolaget. Vi har skickat upp rejält med öl även i denna vecka, så båda sorterna bör gå att beställa i morgon eftermiddag igen.